Oriolus-Med Academy

Oktatást csak színvonalasan!

Az Oriolus-Med felnőtt továbbképzési pályafutását 2012 -ben kezdte meg. Mindig is ragaszkodtunk az előírásokhoz, így első teendőnk volt képzéseinket államilag elismertetni, akkreditáltatni, egészségügyi szakemberek számára pontszerzővé tenni. 5 etelt év alatt az alkalmilag bérelt oktatótermekből 850 m2-es, 3 emeletes önálló központtá fejlődtük magunkat, az oktatói szinten 4 saját nagy oktatóteremmel. Képzéseik magas minőségben, emelt színvonalon, kiváló oktatókkal, kiváló környezetben futnak, magyar és idegen nyelven szinkrontolmácsolással.

Képzéseink gerincét a mozgásterápiás vonal adja: indulásunk után 2 év alatt Magyarország legnagyobb Kinesiotape-iskolájává nőttük ki magunkat, 2015-re elmondhattuk, hogy Európa 3 legnagyobb Kinesiotape-iskolájába tartozunk. 2016-ban tape-oktatásaink száma meghaladta a 140-et, tape-hallgatóink száma a 2000-et, az oktatóink által látogatott városok száma a 15-öt. 2017 végére csak Kinesiotape-hallgatónk több, mint 4500 volt. Kelet-magyarországi, nyugat-magyarországi és két fővárosi profi Kinesiotape-oktatóval biztosítjuk a lehető legnagyobb lefedettséget a mozgásterápiás szakemberek számára, ami a tape-továbbképzéseket illeti. Tanfolyamaink abszolút baráti árazással bírnak, hallgató- és gyakorlat-központúak. Valamivel több, mint 4000 anoním hallgatónk megkérdezése után egy 10 pontos kérdéssoron 100 elérhető pontból az elégedettségre 98,9%-ot kaptunk 2016-ban.

Továbbképzéseink másik fő vonala a fasciális képzések professzionális minőségben való biztosítása. Aki ma mozgásterapeuta és fájdalommal élő embereken kíván segíteni, annak a fasciák gyorsvonatára márpedig fel kell szállni. Ha ezt valaki nálunk teszi, akkor a következő koncepció szerint fejlődik tovább:

Oriolus-Med Mozgásterápiás Koncepció:

6 tematikusan és logikusan egymásra épülő oktatási csomag. Ezek legjobb esetben egymást követik a hallgató számára, de ha ez nem megvalósítható, a váltott sorrend is megfelelő. Javasolt viszont az FDM-et minél hamarabb megkezdeni.

- fasciális diagnosztika: FDM – 3 × 2 nap
- belszervi diagnosztika és kezelések: Viscerális manipuláció: 7 × 2 nap
- mozgásszervi vizsgálatok : FMA: 1 × 2 nap
- fájdalomélettan: 1 × 1 nap
- kötőszöveti mobilizáció : Tape alap és haladó, valamint köpöly: 3 × 1 nap
- amit a páciens otthonra kap: Fascia tréning – 2 + 1 nap. Gyógytornát és tréninget izom- és ízület-hangsúlyosból fascia-hangsúlyossá tenni.

Összesen: 29 oktatási nap
Eredmény: egy ütőképes, globálisan gondolkodni tudó, modern, izom- és kötőszövet-hangsúlyos módon, sallangoktól mentesen, jól diagnosztizálni, gondolkodni, kezelni, felvilágosítani, tanácsokkal ellátni tudó mozgásterápiás szakember.
A képzések továbbképzések, a humán eü végzettséget vagy tréneri képesítést feltételezi.