Oriolus-Med Academy

Oktatást csak színvonalasan!

Az Oriolus-Med felnőtt továbbképzési pályafutását 2012-ben kezdte meg. Mindig is ragaszkodtunk az előírásokhoz, így első teendőnk volt képzéseinket államilag elismertetni, akkreditáltatni, egészségügyi szakemberek számára pontszerzővé tenni. 5 etelt év alatt az alkalmilag bérelt oktatótermekből 850 m2-es, 3 emeletes önálló központtá fejlődtük magunkat, az oktatói szinten 4 saját nagy oktatóteremmel. Képzéseik magas minőségben, emelt színvonalon, kiváló oktatókkal, kiváló környezetben futnak, magyar és idegen nyelven szinkrontolmácsolással.

Képzéseink gerincét a mozgásterápiás vonal adja: indulásunk után 2 év alatt Magyarország legnagyobb Kinesiotape-iskolájává nőttük ki magunkat, 2015-re elmondhattuk, hogy Európa 3 legnagyobb Kinesiotape-iskolájába tartozunk. 2016-ban tape-oktatásaink száma meghaladta a 140-et, tape-hallgatóink száma a 2000-et, az oktatóink által látogatott városok száma a 15-öt. 2017 végére csak Kinesiotape-hallgatónk több, mint 4500 volt. Kelet-magyarországi, nyugat-magyarországi és két fővárosi profi Kinesiotape-oktatóval biztosítjuk a lehető legnagyobb lefedettséget a mozgásterápiás szakemberek számára, ami a tape-továbbképzéseket illeti. Tanfolyamaink abszolút baráti árazással bírnak, hallgató- és gyakorlat-központúak. Valamivel több, mint 4000 anoním hallgatónk megkérdezése után egy 10 pontos kérdéssoron 100 elérhető pontból az elégedettségre 98,9%-ot kaptunk 2016-ban.

Továbbképzéseink másik fő vonala a fasciális képzések professzionális minőségben való biztosítása. Aki ma mozgásterapeuta és fájdalommal élő embereken kíván segíteni, annak a fasciák gyorsvonatára márpedig fel kell szállni. Ha ezt valaki nálunk teszi, akkor a következő koncepció szerint fejlődik tovább:

Oriolus-Med Mozgásterápiás Koncepció:

4 tematikusan és logikusan egymásra épülő oktatási csomag. Ezek legjobb esetben egymást követik a hallgató számára, de ha ez nem megvalósítható, a váltott sorrend is megfelelő.

- fasciális (kötőszöveti) diagnosztika: FDM – 3 × 2 nap
- fascia mobilizáció – Floss 3 × 1 nap
- amivel a páciens hazamegy: Kinesiotape – minimum az alap és haladó 1-et javallott a minőségi munkához elvégezni, ezen felül további specializációk állnak rendelkezésre.
- amit a páciens otthonra kap házifeladatnak – fascia tréning – 2 + 1 nap. Gyógytornát és tréninget izom- és ízület-hangsúlyosból fascia-hangsúlyossá tenni.

Miért ennyire a fascia? A válasz igen egyszerű, ugyanakkor döbbenetes. Fájdalmaink 95%-a kötőszöveti – ennek ellenére az elmúlt 15 évvel ezelőttig a kutatások még csak meg se célozták különösképpen a kötőszövetet. A kutatást az indította be, hogy voltak olyan terápiás kérdőjel-halmazok és biomechanikai megmagyarázhatatlan jelenségek, amik előtt orvos és kutató is széttárta a kezét. A technika fejlődésével ma már a kötőszövet is jól vizsgálható és tesztelhető. A terápia a szemünk előtt alakul át alapjaiban.