FDM #1 (fascia disztorziós modell)

Vezető oktatók: Quastné Rigó Katalin
Résztvevők max.: 30
Òrák száma: 2 × 8
Időtartam: 10:00 – 18:00 h naponta
Kredit : 10 pont, 9-es szakmacsoport, SZTK-A-22163/2018
Àr: 49.000.- Ft, amit két részletben kérünk fizetni: jelentkezéskor 50%, majd aznap a második 50%. Az előleget a hallgató meg nem jelenése okán visszafizetni nem tudjuk, de az későbbre vagy más képzésre, árura beváltható vagy másra átruházható.
Előfeltétel: mozgás-, vagy manuálterápiás végzettség (pl.: gyógytornász, gyógymasszőr, orvos, konduktor, gyógypedagógus, stb… ha úgy gondolja az Ön képesítése is bizonyosan megfelelő, de itt a listán nem találja, jelentkezzen és adja meg végzettségét, hogy azt ellenőrizni tudjuk!)
Dátum:

- 2020. január 18-19 – oktató: Quastné Rigó Katalin – MEGTELT
- 2020. január 25-26 – oktató: Quastné Rigó Katalin – MEGTELT
- 2020. február 9-10 – oktató: Harry Pijnapple – MEGTELT
- 2020. február 22-23 – oktató: Quastné Rigó Katalin – MEGTELT
- 2020. március 22-23. – oktató: Quastné Rigó Katalin – MEGTELT
- 2020. április 5-6. – oktató: Harry Pijnapple – MEGTELT
- 2020. április 23-24. – oktató: Quastné Rigó Katalin – MEGTELT
- 2020. május 23-24. – oktató: Dennis Kraus – MEGTELT
- 2020. augusztus 21-22. – oktató: Harry Pinapple – MEGTELT
- 2020. augusztus 23-24. – oktató: Harry Pinapple – MEGTELT
- 2020. szeptember 12-13. – oktató: Quastné Rigó Katalin – MEGTELT
- 2020. október 11-12. – oktató: Dr. Sabine Bleuel

Mi az FDM?

FDM egy igen új és különösen hatékony mozgásterápiás eljárás, amit az amerikai sürgősségi orvos Steven Typaldos D.O. fejlesztett ki és amit ma már az egész világon egyre szélesebb körökben alkalmaznak. Az FDM elismerten a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia.

FONTOS infó a hallgatók számára:
Az Oriolus-Med a német alapítású IFDMO (International FDM ORganisation) magyar társintézménye. Az IFDMO az egyetlen intézmény, mely oktatási anyagát Typaldos elismerte.

Igen sok mozgásszervi elváltozás és megbetegedés válik az FDM-mel kezelhetővé, amiket az eddigi terápiák nem tudtak megoldani, vagy csak igen lassú eredményeket mutattak (terápia rezisztens krónikus fájdalompáciensek). Éppen emiatt alkalmazzák az FDM-et sportolói körökben, ahol a reggenerációban minden egyes nap számít.

Find it and fix it fast – találd meg és javítsd meg gyorsan!

Az FDM jelen pillanatban a legsikeresebb manuálterápiás, mozgásszervi fájdalomcsillapító metódus. A testbeszéden keresztül a terapeuta azonnal felismeri, mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalakra alkalmazzák az FDM-et, de egyre több a tapasztalat a viscerális panaszok kezelése terén is.
Már az első kurzus után képes lesz a terapeuta alkalmazni páciensein a tanultakat és sikereket fog elérni! Amennyiben a kezelő sportolókat lát el, az FDM gyorsasága miatt kifejezetten kedvelt terápiás eljárássá fog válni az FDM a praxisban.

Az FDM képzés 3 részből épül fel. A részek egymásra alapoznak, így csak sorban látogathatók. Képzésünk során nem szedjük szét az emberi testet testrészekre, testtájakra, nem sémákat tanulunk be, hanem logikusan megtanulunk gondolkozni, mikor mit és hogyan kell kezelni.

FDM #1: Triggerband-ek és a cilinder

A képzés célpontja a disztorziók felismerése és kezelésük elsajátítása.
  • Bevezetés a fasciák új világába
  • A 6 disztorziós fasciamodell bemutatása
  • Indikációk és kontraindikációk
  • A triggerband disztorziók és kezeléseik a testen (AV, FV, gerinc), rengeteg gyakorlat
  • A cilinder disztorziók és kezeléseik a testen (AV, FV, gerinc), rengeteg gyakorlat

Gyakran kezelt, így képzésünk során is tárgyalt kórképek: epicondylitisek, isiász, supinatios traumák, bénulások, izomgörcsök, stb…

Nagyon bőven a blogomban az FDM-ről itt:
https://oriolus-med.hu/blog/2019/06/04/mi-az-fdm-terapia-ami-vegigsopor-a-vilagon/

Előleget a hallgató meg nem jelenése esetén nem áll módunkban visszafizetni, következő tanfolyamon vagy másik nem külsős oktató által vezetett képzésen az beváltható.

Most jelentkezem

az áttekintéshez