FDM #3 (fascia disztorziós modell)

Vezető oktatók: Quastné Rigó Katalin, Némethné Borsos J. Orsolya
Tényleges oktató: Quastné Rigó Katalin
Résztvevők max.: 30
Òrák száma: 2 × 8
Időtartam: 10:00 – 18:00 h naponta
Kredit : 10 pont, 9-es szakmacsoport, SZTK-A-22157/2018
Àr: 49.000.- Ft, amit két részletben kérünk fizetni: jelentkezéskor 50% (csak ekkor tudjuk foglalni a helyet túljelentkezés esetén), majd aznap a második 50%. Az előleget a hallgató meg nem jelenése okán visszafizetni nem tudjuk, de az későbbre vagy más képzésre, árura beváltható vagy másra átruházható.
Előfeltétel: mozgás-, vagy manuálterápiás végzettség (pl.: gyógytorász, gyógymasszőr, orvos, konduktor, gyógypedagógus, stb… ha úgy gondolja az Ön képesítése is bizonyosan megfelelő, de itt a listán nem találja, jelentkezzen és adja meg végzettségét, hogy azt ellenőrizni tudjuk!). Továbbá az FDM 1 kurzus.

Dátum:

- 2020. április 3-4 – MEGTELT
- 2020. április 25-26 – MEGTELT
- 2020. augusztus 8-9 – MEGTELT
- 2020. augusztus 29-30 – MEGTELT
- 2020. október 17-18 – MEGTELT
- 2020. november 6-7

Alap: FDM 1 kurzus, de a 2 és 3 sorrendje már szabadon választható

Mi az FDM?

FDM egy igen új és különösen hatékony mozgásterápiás eljárás, elismerten a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia.

Find it and fix it fast – találd meg és javítsd meg gyorsan!

Az FDM jelen pillanatban a legsikeresebb manuálterápiás, mozgásszervi fájdalomcsillapító metódus. A testbeszéden keresztül a terapeuta azonnal felismeri, mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalakra alkalmazzák az FDM-et, de egyre több a tapasztalat a viscerális panaszok kezelése terén is.

Az FDM képzés 3 részből épül fel. A részek egymásra alapoznak, így csak sorban látogathatók. Képzésünk során nem szedjük szét az emberi testet testrészekre, testtájakra, nem sémákat tanulunk be, hanem logikusan megtanulunk gondolkozni, mikor mit és hogyan kell kezelni.

FDM #3: Continuum disztorzió, herniált triggerpont, tektonikus fixálás, Falt disztroziók a medencében és az atlason

Ezen a kurzuson azon típusú panaszokat tanuljuk meg, ahol a páciens pontszerűen rá tud mutatni, hol fáj. Az egyik ilyen, leggyakrabban előforduló panasz a piriformis-szindróma. Képzésünkön ízületi mobilizációstechnikákat tanulunk szűk mozgásterjedelmű ízületek felszabadítására.

  • A Continuum disztorzió elmélete és kezelése a testen (AV, FV, gerinc), rengeteg gyakorlat
  • A tektonikus fixálás elmélete és kezelése a testen (AV, FV, gerinc), rengeteg gyakorlat
  • A herniált triggerpont elmélete és kezelése a testen (AV, FV, gerinc), rengeteg gyakorlat (vállízületi, gluteál, medence, lumbal triggerpont herniák)
  • Falt disztorzió medencén és az atlason

Nagyon bőven a blogomban az FDM-ről itt:
https://oriolus-med.hu/blog/2019/06/04/mi-az-fdm-terapia-ami-vegigsopor-a-vilagon/

Most jelentkezem

az áttekintéshez