Cranio-Video FDM

Oktató:
Frank Römer, az IFDMO (International Fascia Distorsion Modell Organisation) alapítója és docense, az osteopátia doktora, fizioterapeuta és természtgyógyász, sportoló és gyermek osteopata orvos, számos fascia könyv szerzője.

Òrák száma: 2 × 8
Időtartam: 10:00 – 18:00 h naponta
Àr: 49.000.- Ft
Előfeltétel: mozgás-, vagy manuálterápiás végzettség (pl.: gyógytornász, gyógymasszőr, orvos, konduktor, gyógypedagógus, stb… ha úgy gondolja az Ön képesítése is bizonyosan megfelelő, de itt a listán nem találja, jelentkezzen és adja meg végzettségét, hogy azt ellenőrizni tudjuk!)
Továbbá: FDM1-2-3 képzés az Oriolus-Mednél.

*Dátum:
- 2020. október 3-4. – MEGTELT – további infó később !!

Első nap:
Exkluzív felvétel-sorozatok az FDM kidolgozójától: Stephen Typaldostól. Számtalan videó készült az anamnézis felvételéről, testbeszéd-videóiról, kezeléseiről, egyszerűen döbbenetes mekkora erőkkel dolgozott, ehhez képest a mai FDM lényegesen lágyabb már. A videók hozadéka, hogy az ember sokkal bátrabban nyúl erős kézzel pácienseihez.
Összesen 24 órányi felvétel született Typaldoról munka közben, ezekbe lehet egy egész napon keresztül bepillantani. A gyűjteményből a legkimelekedőbb videókat válogattuk össze, ezeket egyenként megbeszélünk, kielemzünk: milyen disztorzió volt látható, mi volt az orvosi dg, milyen kezelést kaphatott volna és kapott végül a páciens, majd megtekintjük az „utána“-videót is. Az anyagból hihetetlen sokat lehet tanulni egyrészt testbeszéd-olvasást, másrészt kezelési tematikát, tűzközelből. Amiket mindenképp megnézünk: befagyott váll teljes nyitása 20 perc alatt, 1 hetes clavicula törés lokál kezelése és a nulla váll-ROM nyitása 20 perc alatt 80%-osan. Mankóval be, anélkül ki, 3 éves térdoperált kezelése, vesekő hajtás 15 perc alatt, stb…

Második nap:
Minden, ami koponya: mind a 6 disztorzió megjelenik a koponyán is. Ezek részletes, mélyreható tárgyalása egy egész napon keresztül.
- Primer és szekunder fejfájások.
- Migrének, stressz alapú fejfájások, cluster és neuralgiás fejfájás, menstruációs fejfájás
- Differenciál diagnosztika
- Fejfájás testbeszéd
- Suturák kezelése
- Tentorium cerebri és cerebelli, Falx cerebri, Dura mater kezelése

Most jelentkezem

az áttekintéshez