Nyelv- és pulzusdiagnosztika alaptanfolyam

Oktatók: Hartmann Ferenc
Résztvevők max.: 20
Òrák száma: 16
Időtartam: 10:00 – 18:00 h
Àr: 25.000.- Ft.

Dátum:
2019. november 16-17.

Kínai pulzus- és nyelvdiagnosztika. Tudományos igényű kétnapos tanfolyam.

Érthető és felhasználható formában mutatjuk be a Kínai Orvoslás alapvető diagnosztikai módszereit, melynek célja a páciens testi, lelki és energetikai állapotának helyes értelmezése a javasolt terápia megtervezésének érdekében. Ezek alapfokú ismerete jelentősen javítja a hatékonyságot.

A természetgyógyászat holisztikus szemléletű gyógymód, amely az emberre, mint egységes egészre tekint és a szervezet teljes összefüggéseit próbálja vizsgálni. Ezek a módszerek a test energetikai rendszerében bekövetkezett változásokat elemzik és nem konkrét betegséget állapítanak meg. Ebből következik, hogy a terapeuta olyan különböző testi jeleket keres, amely segít azonosítani a probléma okát. A kapott információ birtokában eldönthető, hogy a Qi (univerzális életenergia) állapota mitől diszharmonikus. Tematika:
  • Bevezetés a kínai egészségfilozófiába.
  • Az emberi szervek energetikai funkciói.
  • Alapvető diagnosztikus eljárások (megtekintés, tapintás, meghallgatás, stb.)
  • Fontos jelzések az arcon.
  • A nyelvdiagnózis a megkerülhetetlen módszer. A nyelvtest színe, a nyelvlepedék értelmezése. Veszélyt jelző nyelvek, stb.
  • Bevezetés a pulzus vizsgálatába. 12 alapvető típus különválasztása.

Megszerezhető kompetencia: A hallgató képessé válik a különböző testfelszíni jelzések pontosabb értelmezésére, ezáltal a hatékonyabb terápia kivitelezésére.

A képzés kimondottan hasznos akupresszőr, addiktológus, reflexológus szakon a természetgyógyász képzésben résztvevőknek és a már végzett szakembereknek. Elvégzése ajánlott mindenkinek, aki komplementer gyógymódokkal foglalkozik.

A képzés minimum színvonala a középfokú szakmai követelményeknek megfelelő. Azok számára akik semmilyen alapismerettel nem rendelkeznek a hallott anyag teljes megértése problémát okozhat.

Oktató: Hartmann Ferenc kínai masszázs terapeuta, a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesületének rendes tagja.

Előleget meg nem jelenés esetén nem áll módunkban visszafizetni, következő tanfolyamon vagy másik nem külsős oktató által vezetett képzésen az beváltható.

Most jelentkezem

az áttekintéshez