Integrált auriculo- és láb reflexterápia képzés

Oktató: Hartmann Ferenc
Òrák száma: 2 × 16 óra (2 hétvége)
Időtartam: 10:00 – 18:00 h naponta
Àr: 2 × 25.000.- Ft.
Dátum:

 • 2017 dátum később

Fül (Auriculo) és a Láb (Reflexzóna) terápia a 21. században

2×2 nap gyakorlatcentrikus képzés, intenzív továbbképző tanfolyam.

Az elmúlt 30 évben a tapasztalatok gyarapodásával számos természetgyógyászati területen jelentős előrelépés történt a terápiák kivitelezése területén. Ez a tanfolyam hiánypótló. A képzés mindenki számára hasznos és nyitott, de elsősorban olyan gyakorló terapeutáknak ajánlott, akik azonnal beépíthető tudást szeretnének és rendelkeznek alapismeretekkel.

Tematika, első blokk:

 • A fül és a láb ingerterápiája a múlt évezredben.
 • A „mikrorendszer” elmélet gyakorlati alkalmazása napjainkban.
 • Az Auriculo terápia tudományos megközelítése.
 • Működő és nem működő zónarendszerek.
 • HKO. A „nagycsatornák” Kapcsolatok „lenn és fenn”.
 • A fül és láb kezelésének ideális kombinációja a terápiában.
 • A talp és a lábszár kezelése térdig (alapfogások, dinamika, masszázserősség).
 • A lábon és a fülön látható, tapintható jelzések diagnosztikus értékelése, stb.
 • Gyakorlat.

Tematika, második blokk:

 • Komplex terápia megszervezésének szempontjai: (a fül vizsgálta, a láb vizsgálata, életkori sajátosságok, rettegés a tűtől, csiklandósság, stb.)
 • A pontválasztás stratégiája: (HKO, Nogier, Olesson, Pálos, Lipóczki)
 • A fül kezelésének széleskörű lehetőségei, ingerterápiák.
 • Konkrét betegségeknél alkalmazott kezelési minták begyakorlása.
 • Gyakorlat

Helyfoglalás módja: jelentkezés elküldése és 20.000.- előleg elutalása. Az előleg 2 ×10.000.- ként számít be a 2 hétvégére. Helyben fizetendő összeg tehát hétvégénként 15.000.-

Előleget meg nem jelenés esetén nem áll módunkban visszafizetni, következő tanfolyamon vagy másik, nem külsős oktató által vezetett képzésen az beváltható.

Képzésünkkel kapcsolatban sokan érdeklődnek és több fontos kérdést kaptunk. Ezek közül válogatunk.

É: Mi a különbség a tanfolyamon elhangzó anyag és az állami vizsgára tanult reflexzóna terápia között?

HF. : Bizonyos tekintetben „ég és föld” a kettő. A klasszikus reflexológia esetében kötött zónarend, kötött masszázserő és a „zárt” merev világ a jellemző. Az átdolgozott változatban a kínai egészségfilozófia vonalát követő masszázsdinamika, kreatív ingerterápia, a kettős mikro rendszerek elvét is felhasználó nagyhatékonyságú kezelés a lényeg.

É: Lehet-e a kétszer két napot külön is elvégezni, vagyis engem csak a fül érdekel, mehetek csak arra?

HF. Szakmailag nincs értelme. A rendszerek szorosan egymásba fonódnak, már az első tanítási napon mindkét területen végzünk kezelést. A lényeg pontosan az, hogy komplex, hatékony segítséget tudjunk adni a szervezet regeneráló munkájához.

É: Mit gyakorlunk? Milyen könyvből?

H F. Központi lényeg, hogy nem felolvasunk egy könyvet, hanem integrált összefogott anyagot adunk kézbe. A reflexológia és az Auriculó terápia esetében több stílusból merítve mutatjuk be a lényeget, a saját stílust. A hallgatók tanfolyami segédanyagot, „mini jegyzetet” kapnak. A tényleges gyakorlat a napi életre vonatkozik. Konkrét esetek kiegészítő kezelése történik. Tehát a probléma felismerése, terápia megtervezése, és a kivitelezés hármasát rögzítjük.

É: Teljesen kezdők jöhetnek a képzésre?

H F. A képzés első sorban a témával már ismeretségbe került természetgyógyász kollégáknak és masszázs terapautáknak szól. Nem alkalmas arra, hogy négy napban egy szakmát tanítson le. Az alapismeretek fontosak. Viszont nem tilos senkinek a részvétel, ha tudomásul veszi, hogy lesz, amit nem fog teljesen érteni. Itt szeretnék konkrét saját példát említen a pontos megértés miatt. Már többször részt vettem Kínai-Magyar, a kínai orvoslásról szóló konferencián. Miután nem vagyok Kínai orvos (sem), világos volt, hogy nem mindent értettem. Ettől eltekintve mindegyik hasznos volt.

Most jelentkezem

az áttekintéshez