Kinesio-tape alaptanfolyam

Résztvevők max.: 24
Òrák száma: 8
Időtartam: 10:00 – 18:00 h
Àr: 18.000.- Ft
Azonosító: SZTK-A-37559/2018
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000988/2014
Kredit: 9-es szakmacsoportnak 10 pont

Figyelem! Sok alaptanfolyam másnapja már haladó 1-es képzés, ajánljuk mindenki figyelmébe a két képzést egymás után azonnal elvégezni!

Időpont / Helyszín:

 • 2019. szeptember 28., Budapest (oktató: Quastné Rigó Katalin) – MEGTELT
 • 2019. október 12., Zalaegerszeg (oktató: Káldi Csaba) – MEGTELT
 • 2019. október 19., Pécs (oktató: Káldi Csaba)
 • 2019. december 6., Budapest (oktató: Quastné Rigó Katalin) – MEGTELT
 • 2020. január 6 (hétfő), Budapest, oktató – Quasntné RIgó Katalin

Leírás:
Alaptanfolyam a Kinesiotaping megismeréséhez, kivitelezésének elsajátításához és az önálló tape felviteléhez. Az alaptanfolyam nem nyújt mély anatómiai ismereteket (hanem feltételezi azokat), a tanított indikációk ragasztandó felületének anatómiáját tárgyalja. Minden tape-anyagot az Oriolus-Med biztosít, és ezért külön nem kell még fizetni.

 • Bevezetés a Kinesiotape elméletébe, Kinesiotape koncepció
 • Kinesiotape eszközismertetés, fiziológia hatásmechanizmusa
 • Alap tudnivalók a tapek használatához
 • Tárgyalt technikák: lazító izomragasztás (ez megközelítőleg 6-8 panasz típusra jó izmonként) és ízületi rögzítések
 • Izom-taping (indikációk tárgyalása: jelentkező panaszok, anatómia, tape felhelyezése lépésről lépésre modellen, színválasztás)
 • Ízület-taping (indikációk tárgyalása: jelentkező panaszok, anatómia, tape felhelyezése lépésről lépésre modellen, színválasztás)
 • Nyirok-taping (indikációk tárgyalása: jelentkező panaszok, anatómia, tape felhelyezése lépésről lépésre modellen, színválasztás)

Metodika és munkamenet:
Elmélet – power point vetítés
Kinesiotape eszközismertetés – saját szalagjainkon, kézbe adva mindenkinek, 12 profi masszázságyat biztosítunk.
Izom,- Ízület,- Nyirok-taping egymáson

Javaslom, hogy az urak és hölgyek is fürdőruhába öltözzenek az utcai ruhájuk alá, hogy egymáson a tapet fel is tudjuk helyezni. Egy alkar és egy lábszár (és térd) legyen szőrtelenítve előtte 2 nappal.

Ki kezelhet? Aki működési engedéllyel rendelkezik emberek kezelésére, nekik tanfolyamunk egy továbbképzés, másnaptól már tape-elhetnek a nálunk tanultaknak megfelelően, mindezt jogszerűen. Kinesiotapingre további működési engedély kiváltása nem szükséges, mert nincs önálló TEÁOR száma.

Az ár magában foglalja a gyakorlat során felhasználásra kerülő tape anyagigényt is. A tanfolyamon minden színt használni fogunk, a szalagot nem feltétlenül kell majd levenni, akinek problémája akad, célzottan fogjuk megkezelni.

ISMÉTLŐK: Akik már részt vettek képzésünkön, de szeretnék még egyszer látni az egész tanfolyamot, jöhetnek ismétlőre. Ekkor ha csak hallgatóként vesznek részt, kezelőágynál helyet nem foglalnak, tapet nem fogyasztanak (nem ragasztanak), féláron ülhetik végig a képzést. Ismétlő második bizonyítványt nem kap.
Ha újra részt vesznek teljességgel, az teljes árú képzésnek számít. Ismétlőre ugyanúgy weben kérjük a bejelentkezést, Megjegyzésbe írva, hogy „Ismétlő“.

Előleget meg nem jelenés esetén nem áll módunkban visszafizetni, következő tanfolyamon vagy másik nem külsős oktató által vezetett képzésen az beváltható vagy másra átruházható. Ez vidéki képzéseinken lehet aktuális.

Vidéki tanfolyamnál esetenként 1000.- terembérleti díjat kérhetünk.

Most jelentkezem

az áttekintéshez