Kinesiology-tape lovaknak alapképzés (VKT I)

Vezető oktató: Denise Koch nemzetközi ló-tape oktató
Résztvevők max.: 15
Òrák száma: 16
Időtartam: 10:00 – 18:00 h mindkét nap
Àr: 55.000.- Ft.
Előleg: 25.000.- Ft.
Időpont / Helyszín: Leányfalu és Dunabogdány közötti farm, időpont később

Leírás:
A Vetkin Tape-pel kooperálva lovas Kinesiotape képzést indítunk. Az oktatások állatorvosokkal együttműködésben született meg, komoly állatorvosi, ló-fizioterápiás és élettani hátteret foglal magában. A tanfolyam magas színvonalú, komoly képzés. A képzésen CSAK lovat tapelünk, embert nem. A képzés netto 16 óra lovas foglalkozás.

Általános információk
Képzéseink állatorvosok, ló-fizioterapeuták, ló-terapeuták, lovas edzők, magas szinten versenyző lovasoknak és iskolalovakkal foglalkozó oktatók számára készült. Az oktató Denise Koch, német állat fizioterapeuta, 10 éve tapel állatot és a Vetkin nemzetközi oktatója, a világon mindenhol tanít ló-tapelést. A képzés nyelve német és szinkrontolmácsolás zajlik magyarra.

A kurzus 2 napos, naponta 8 óra foglalkozással, mely elméleti és gyakorlati elemeket tartalmaz. Az oktatásban sok képi, videós anyagot dolgozunk fel és bőven jut időnk lovon gyakorolni. Javasolt az alapképzés után elkezdeni a saját praxisban a gyakorlást és fél év múltán haladó képzést szervezni.

A képzéshez oktatási anyagot, ollókat, VetkinTapes ® lovakra fejlesztett, erős ragadó erejű, széles tapet biztosítunk.

Kinesiology tape lovaknak – alapképzés

ELSŐ NAP
- A kinesiology tapek ismeretének alapjai, fizikai tulajdonságok, anyagösszetétel, anyag mechanikai tulajdonságai, különbségek a humán és a lovas tapek között. Ragadást biztosító anyag anyagismerete, hatásmechanizmus.
- Indikációk és kontraindikációk, jogi háttér tisztázása, ki tapelhet lovat és ki nem, felelősségvállalás.
- Fascia-ismeret: anatómiai ismertetés, összetétele, funkciója, elhelyezkedése, jelentősége a biomechanikában és a mozgás kivitelezésében, ismerete fontossága a tapelés során. funkcionális összefüggés izomtan és a fasciák között.
- Tape technikák, melyek lovakon kiválóan alkalmazhatók. Különbözőségek a humán és a lovas tapelés között, mind előkészületekben (felületek tisztítása), mind kivitelezésben (lazítások, ízületi stabilizálások, stb…).
- esettanulmányok – praxisbéli esetek feldolgozása – esetismeretetés, anamnézis, orvosi diagnózis, terápia, kiegésző tapelés és eredmények.
- indikációs listák tárgyalása tapelésre lovon, gyakorlati feladatmegoldások 2-3 fős csoportokban!
- kifejezetten sok lovas gyakorlat a helyszínen – a tape mérése, a ló kezelendő anatómiai egységének pozícionálása egyedül vagy segítséggel, tapelés kivitelezése, ló azonnali reakcióinak azonnali detektálása.

MÁSODIK NAP
- Kinesiology tape kivitelezési technikák intenzív gyakorlása lovon. Indikációk szerinti feladatkiosztás és annal megvalósítása egyedül és csoportosan.
- Esetelképzelés, analizálás, tape-terv felállítása és kivitelezés a lovon.
- Ló mozgásvizsgálat, tapelés egyedre szabva és mozgásvizsgálat utána, az eredmények megbeszélése, indoklása, az ismeretek intenzív mélyítése.
- A csoportok lovat cserélnek és más egyedeken is gyakorolnak.

FIGYELEM !!
10 éve parktizáló német oktatónkkal egyeztetve európai szintű kivételt tesz velünk Oriolus-Medesekkel !! Lovas-tape tanfolyamunkon NEM tapelünk embert !! Az időt a LOVAKRA szánjuk !!

Előleget nem áll módunkban visszautalni, beváltható következő, vagy más, nem külsős oktatók által végzett képzésekre.

Most jelentkezem

az áttekintéshez