Dorn módszer és Breuss masszázs tanfolyam

Oktató: Frank-Pálfi Tímea Dorn-instruktor, Nyilvántartási szám: B/2020/004708
Résztvevők max.: 24
Òrák száma: 24
Időtartam: 09:30 – 18:00 h
Àr: 81.000.- Ft.
Időpont:
2021. szeptember 2-3.
2021. november 26-27.

Leírás:
A Dorn módszer egy újszerű manuálterápiás technika, amit Dieter Dorn az 1970-es években dolgozott ki népi gyógymódot felhasználva. Mára már nem csak a saját hazájában, Németországban, hanem az egész világon ismert. Nagyszerűsége abban rejlik, hogy nagyon hatékonyan kezeli a különböző gerinc eredetű és más ízületi fájdalmakat már az első kezelés után, súlyosabb esetben 3-4 kezelés után is komoly javulás várható.
Holisztikus szemlélete révén Dorn azt vallja, hogy akár a mozgásszervi, pszichés vagy belső szervi probléma esetén kihatással van a gericoszlop csigolyáira és az őket körülvevő izmokra és más lágyrészekre. Minden csigolyához tartozik egy belső szervi és egy pszichés működés. Ha valahol az egyensúly megbomlik akkor a gerincben egy blokk alakul ki, ami idővel fájdalommal vagy funkciózavarral járhat. Ezért a kezelés mindhárom működésre hatással van.
A módszer lényege a test statikai viszonyainak helyreállítása, a végtag hossz korrigálása és a gerincben kialakult blokkok oldása. Ennek a manuális kezelési technikának az alkalmazásához semmiféle gyógyszerre vagy eszközre nincsen szükség, csak a terapeuta két kezére. Ezen kívül ennek a kezelési technikának semmiféle mellékhatása sincs. Teljesen hétköznapi dolog, hogy a legtöbb beteg egy vagy néhány kezelés után fájdalommentessé, egyenessé, mobillá válik sokszor több éve tartó problémák esetében is. A kezelések lezárultával a betegek otthon gyakorlatokkal (önkorrekciós gyakorlatokkal) „kezelhetik“ magukat tovább.

A Breuss masszázs egy gerinc mentén végzett lágy masszázs, mellyel tovább oldható a mélyebben lévő blokkok ezzel hatékony kiegészítőjévé vált a Dorn terápiának. Indikációs területei: gyomorproblémák, fejfájás, fülzúgás, derékfájás, boka-,csípő-, térd-, vállfájdalmak esetén, szédülés, nyaki-, háti-,ágyéki gerinc megbetegedései.

A tanfolyam min. 12 fővel indul. A képzésre gyógytornászok, orvosok, természetgyógyászok, konduktorok, gyógymasszőrök jelentkezhetnek. A továbbképzés vizsgával zárul és a hallgatók nemzetközi Dorn terapeuta oklevelet kapnak.

További infó itt: http://www.dorn-terapia-tanfolyam.hu/

az áttekintéshez