Beállítások
Válassza ki a szállítási országot
Pénznemek
Az Ön bevásárlókosara üres.
Gyorsvásárlás

Kérjük, adja meg a cikkszámot.

Ízületi vizsgálatok

Ízületi vizsgálatok
Ízületi vizsgálatok
Szállítási idő 3-5 munkanap
35.000 FT
áfát nem tartalmaz plusz Szállítási költség
Foglaljon tanfolyamot
  • Termékleírás
  • Gyakorlati napok
  • Visszajelzések
Termékleírás
Ízületi Vizsgálatok Online Kurzus

A képzés azok számára készült, akik pácienseket kezelnek, ugyanakkor eddigi iskoláikban vizsgálatot nem tanultak és arra nagy igényük lenne.
A kurzus azoknak is nagy segítség, akik vizsgálatot régen tanultak és azt szeretnék feleleveníteni, és azt haladóbb, elsősorban fasciális szemlélettel is tanulni.
A kurzus nem tanít diagnosztizálni, Magyarországon diagnózist csak orvos állíthat fel, ugyanakkor a kapott eredmények alapján a mozgásterápiás ellátást különböző irányokba indíthatja el, ami a terápiában rettentő fontos mozzanat.
A kurzusban tanultak kiválóan alkalmazhatók az értékelésre, hogy a különböző jellegű mozgásterápiás munka milyen eredményeket hoz egyáltalán, legyen az masszázs, manuális mobilizálások, viscerál, fdm, torna, edzés, eszközös ellátás (tape, köpöly, smr, fasciakések, stb...), relaxációs munkák. A vizsgálatokkal tehát értékelni tudjuk majd a mozgásokat a saját ellátásunk előtt és után. Ez mindenképpen rendkívül fontos és szükséges a terápiás tervezéskor és a terápia folyamatában.
A kurzus szeretettel vár tehát mindenkit, aki humán egészségügyi ellátásban dolgozik állami vagy magán szektorban (minden masszőr, minden gyógytornász, edző; mindenki, aki embert kezel terápiásan).

Oktató:

Király Bence - gyógytornász, manuálterapeuta

A kurzus jellege:

Rövid előadás után 7 nagy videócsomag a test összes ízületének összes vizsgálatáról és arról, amit fiziológiásan az ízületnek az adott vizsgálatban teljesítenie kellene. A kurzusban részletesen tárgyaljuk az összes ízületi síkot, tengelyt, irányt, azokat mindet latinul, összes szinonimájukkal.

Tartalom:

Előadás
  • Összes sík, tengely, irány alapos, részletes bemutatása, minden latin kifejezés ismertetése, ami csak képes irányt leírni
  • A mozgásvizsgálat elmélete, célja, fontossága, pszichológiája, a szituáció részletezése
  • Az összes ízület összes ROM-jának szögei minden irányban
  • Speciális tesztek és fasciális, funkcionális kritikájuk, melyik tesztet mi teszi tönkre - mi okoz fals pozitivitást?
Gyakorlat:

1 - Inspekció, totál testvizsgálat rendkívüli részletességgel - nem testtartás elemzés, el is mondjuk miért nem!
2 - Aktív mozgásvizsgálat - térd-fal távolság, bokaízületi komplexum aktív vizsgálata, térd összetett vizsgálata, guggolás funkcionális elemzése
3 - Lumbal gerinc, thoracal, nyaki gerinc aktív mozgásvizsgálatok
4 - Vállöv és lapocka összes aktív mozgásának vizsgálata, vállízület, könyök és ujjak minden vizsgálata
5 - Bokaízületi komplexum passzív vizsgálata hagyományos biomechanika és haladó szemlélet szerint, térd, csípő, lumbal-thoracal-nyaki gerinc passzív vizsgálatai
6 - Vállöv és lapocka, könyök és csukló teljes passzív vizsgálata
7 - Speciális vizsgálatok és funkcionális, fasciális kritikájuk - Lasegue-teszt, Thomas-teszt, teniszkönyök-teszt, Faber-teszt, nyaki kompressziós és disztrakciós teszt, Speed-teszt, összefoglaló és iránymutatás a tesztekthez való funkcionális és fasciális szemléletű koncepcionális hozzáállásról


A kurzus felnőtt továbbképzés, az Oriolus-Med, mint Intézmény rendelkezik a régi rendszer szerinti intézményi akkreditációval.
A kurzus szakmai akkreditációja (tehát a pontszerzés) folyamatban van, a kurzus addig is elkezdhető, majd a teszt visszamenőleg is megírható. A tesztírás nem kötelező, csak annak szükséges, aki a MESZK-továbbképzési pontokat gyűjti.
Részvételi tanúsítványt mindenki kap, ennek kiállítása a kurzus tulajdonosai felé törvényi kötelezettségünk.
A kurzus olyan mértékben alapos és részletes, a felvételek annyira közeliek, a magyarázat olyan egyértelmű, hogy ebből egyelőre gyakorlati napot nem tervezünk. Beérkező nagymértékű igény esetén természetesen ez megoldható.
A kurzusban tanultak nem érintenek semmiféle komptenciahatárt, ugyanis a kurzusban vizsgálunk és nem kezelünk.


 

Oktató:

Király Bence, gyógytornász, manuálterapeuta

Gyakorlati nap nincs.
Online kurzus

 

Vásárlói vélemények
Átlagos értékelés: 0
Az alapján 0 Vélemények
Írja meg az első vásárlói véleményt
Utoljára megtekintett termékek
Ízületi vizsgálatok
Szállítási idő: 3-5 munkanap
35.000 FT
áfát nem tartalmaz plusz Szállítási költség
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ingyenes exkluzív ajánlatok és termékhírek e-mailben
A hírlevélről bármikor leiratkozhat a hírlevélben található linken keresztül.