Beállítások
Válassza ki a szállítási országot
Pénznemek
Az Ön bevásárlókosara üres.
Gyorsvásárlás

Kérjük, adja meg a cikkszámot.

Neuro #1- Fájdalomélettan, online előadás

Neuro #1- Fájdalomélettan, online előadás
Neuro #1- Fájdalomélettan, online előadás
Szállítási idő 3-5 munkanap
43.000 FT
áfát nem tartalmaz plusz Szállítási költség
Foglaljon tanfolyamot
  • Termékleírás
  • Gyakorlati napok
  • Visszajelzések1
Termékleírás
Kinek javasoljuk?
Minden fájdalommal élő pácienssel foglalkozó terapeutának, aki szeretné érteni, miért fáj?
Online kurzus anyagának jellege: stúdiófelvételek németül, magyar valós idejű szinkrontolmácsolással
Oktató: Dennis Kraus oszteopata gyógytornász, tolmács: Quastné Rigó Katalin molekuláris biológus, mozgásterapeuta
Online kurzus anyagának tartalma:
- A világ nagy gondja: a krónikus fájdalom. Mi az oka a növekvő számoknak? Az elavult, fájdalommagyarázó Biomedicinális modell, és az egyénközpontú Bio-psycho-szociális modell. Az első apró infók az agyról.
- Az agy sokkal bonyolultabb, mint valaha gondoltuk volna! A krónikus fájdalom jelensége az egyén szintjén - "Már mindenkinél jártam, semmi nem segít" / "A legkisebb érintés is fáj" - típusú páciensek háttere. Miért fáj? Miért nem? Miért jó, ha fáj és mikor nem jó már, ha még mindig fáj? A "MOM"-modell, bementi mechanizmusok, receptorcsládok.
- Receptorokról részletesen. Nocicepció, sérülés mértéke és fájdalom kapcsolata. Nocicepcióról részletesen. Ingerelhetőségük, rostjaik, mit vezetnek az agy felé? Ioncsatornáik, elolszlásuk a neuronon, eloszlás-változásaik. Exteroceptorok és a külvilág befolyása a fájdalomérzékelésre. SIM-ek és DIM-ek. Sérülés és stressz és a krónikus fájdalom. Feldolgozási mechanizmusok: a szabályozó gerincvelő: DAMP, PAMP, XAMP, BAMP, CAMP fogalmak. Azok a csodálatos interneuronok. Az agyi fájdalomcsillapító koktél.
- Agyi funkcionalitási alapok, minták - pl. fájdalomminták az agyban, kapcsolódó areálok. Fájdalom neurotag és a neurotag-ekről bővebben. Mi minden kapcsoldik az agyban egy fájdalom felállásakor? Befolyásoló neurotag-ek. Gliasejtek - az agy immunsejtjei, akik mindent befolyásolni tudnak. Egy kísérlet önmagunkon, otthon a szobában!
- Válaszmechanizmusok a külső vagy belső veszélyekre. A stresszválasz és az élettani változásaink. Félelem és aggodalom - a két legnagyobb probléma az agy számára. Hogyan vezetjük ki a pácienst a félelmekből, amely felszámolása nélkül sosem szabadul a krónikus fájdalom szindrómából? 
- A páciens bevonása a kezelésbe. A minőségi informálás döbbenetes terápiás ereje. Agyi fájdalomcsillapító koktélok. A belső irattárunk. A szellemi aktamegsemmisítés fontossága. Látható-e a fájdalom egy MRI képen? - a képalkotók fontossága, vagy mégse? A degeneráció természetessége és természetes fájdalommentessége. A félreinformáltság súlyos árai. Veszély-szenzoraink és működésük, riasztórendszerünk és érzékenységük szabályozása. A fájdalom mindig a körülményektől függ!
- Veszély és biztonság közötti egyensúly. DIM-ek és SIM-ek részletesen. Az agyi ítélőtábla és az adott reakció a beérkezett információkra - a fájdalom csak egy lehetséges agyi döntés. Vészreakciók: fájdalomtól a depressszióig. Bioplaszticitás. Ha sokat fáj, egyre jobbak leszünk benne! A mozgás, mint a gyulladásos mediátorok nagytakarítója. Izomláz. Motion is lotion. Fokozatosság. Egyszer fent, egyszer lent.

Az oktatási anyag megrendelése után hozzáférést kapsz innen továbblépni (tehát majd ide kell visszatérni, ha megérkezett a hozzáférésed) és látni fogod a teljes tanayagot és neki tudsz kezdeni a tanulásnak, önálló időbeosztásban, mindenféle időkorlát és határidő nélkül.
Oktató:
Dennis Kraus oszteopata gyógytornász

Gyakorlati nap nincs.
Online kurzus
 

Nyilvántartási szám: B/2020/001480

Vásárlói vélemények 1
Átlagos értékelés: 5
Az alapján 1 Értékelés
Minősítés:| | Dátum: 14.09.2022
Szuper képzés, szuper oktatóval. Köszönöm. :)
Utoljára megtekintett termékek
Neuro #1- Fájdalomélettan, online előadás
Szállítási idő: 3-5 munkanap
43.000 FT
áfát nem tartalmaz plusz Szállítási költség
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ingyenes exkluzív ajánlatok és termékhírek e-mailben
A hírlevélről bármikor leiratkozhat a hírlevélben található linken keresztül.