A
Glutén Kurzus minden glutén érzékeny és minden nem glutén érzékeny ember számára készült, tudományos igényességgel, hétköznapi nyelvezetben.
A képzéshez ezeket kapod:
- 15 oktató videó
- 4 eliminációs napló a glutén-elimináció követéséhez
- 1 jegyzet az előadások követéséhez
- Minden héten új recept itt a kurzusodnál!
- Az Oriolus Egészség Konyha csoportban folyamatos kérdezési lehetőség
A kurzus célja: megérteni a glutén körüli izgalmakat és megválaszolni a következő kérdéseket, tisztázni a következő témaköröket:
- Mi a glutén? Definiáljuk, hogy megérthessük, miért reagálunk rá, ha reagálunk!
- Milyen szerkezetű gabonafehérje a glutén, milyen jellegzetességei teszik azzá a reaktív fehérjévé, ami.
- Minden nép gluténevő? Nem! A Föld kb 4 ötöde nem eszik hagyományosan búzát, akkor nekünk miért is kellene?
- Mi érte a glutént az elmúlt 60 évben? Hova lett a régi, nem reaktív glutén? Miért pont a glutén ilyen problémás?
- Mi lesz a gluténnel, ha megesszük? Emésztési folyamatok (szájüreg, gyomor, vékonybél, vastagbél) és a lokális reakciók.
- Normál felszívás és glutén fogyasztás áteresztő bélben - az áteresztő bél teljes tünetrendszere, hogy felismerjük.
- A glutén, ami egyedül létrehozza a béláteresztést - de mégis hogyan?
- Tünetrendszerek glutén szenzitivitás háttérrel:
- béltraktus érintettség: krónikus puffadás, hasi görcsök, krónikus hasmensé, székrekedés, hasi feszülés, fejfájások és migrén
- bőr érintettség: ekcéma, psoriasis, rosacea, száraz bőr, zsíros bőr, pattanásos felnőtt bőr, pikkelyes hámlás, atópiás dermatitis, stb...
- immun érintettség: RA-szerű krónikus sokízületi gyulladások, izomfájdalmak, nem genetikai eredetű cöliákia, hashimoto, diab1
- mentális érintettség: depresszió, szorongás, szenzorosság, ADHD, autizmus, brain fog, koncentrációs zavarok, korai dementia, alvászavarok, tanulási nehézségek, ingerlékenység, szorongás
- Diagnosztika: laborok, tesztek
- A hosszútávú terhelés következményei glutén-érzékenység ellenére
- Gyermekek glutén-terhelése
- Lisztek glutén-tartalma
- Kelesztés és kovász, teljeskiőrlésű lisztek
- A glutén eliminációja az életünkből - menetrend, követési napló: bél,- bőr,- alvás,- mentális napló vezetése
- Minden, ami glutén tartalmú, az összes gabona és a kész alakok (kenyerek, pizzák, sütik, perecek, stb...) tárgyalása
- Mit glutén helyett?
- Keresztreagálók: 1., 2., 3. leggyakoribb keresztek - és ezek elragálás testi szöveteinkkel, vagyis hogyan jön létre a glutén terhelés hatására a pajzsmirigy alulműködés, az IR, a diab1, diab1 és a nem genetikai eredetű cöliákia?
- Fontos még a gyógyuláshoz: savpótlás, enzimjavaslatok konkrét gyártó konrét kapszuláinak bemutatásával, kötelező alapvitaminok, konkrét gyártó említésével
- Visszavezetés
- Ti kérdeztétek - beküldött kérdések alapos megválaszolása
- Előtte-utána fotók a gluténmentes diéta mentén
- Receptek már most: gm kenyér 3-féle gabonából, házi gm száraztészta, alakor kenyér - a kurzus tulajdonosainak hetente 1 új recept, amíg el nem érünk 25 gm receptig! Várható receptirányok hétről hétre: pizza, muffin, piskóta, kekszek, stb...