Magnézium 7 - széles spektrumú Mg-komplex!60 db-os kapszula
Napi adag: 1-2 x 250 mg
A komplexben a különböző magnéziumsók eltérő mértékben és sebességgel szívódnak fel, így biztosítva a magnézium egyenletesebb és hosszabb ideig tartó ellátását a testben. A magnézium-biszglicinát és a magnézium-malát jól tolerálható és nagyszerű hasznosulású formák. A különböző alakok a legszélesebb alkalmazhatóságot biztosítják.
Hasznos összetevők:- Magnesium-malat: segít legyőzni a fáradtságot, támogatja az izmok működését, javítja a hangulatot, kiváló hasznosulású, ha ez a fő célunk, szedjük reggel!
- Magnesium-bisglycinat: a stressz nagy ellensége, jó alvást biztosít, ez a fő célunk, szedjük este!
- Magnesium-hydrogencitrat: a hidratálás és a jó elektrolit-egyensúly egyik megalapozója - ha sportolunk, sok a fizikális terhelésünk, napi 2 szemet szedjünk reggel!
- Magnesium-gluconat: jól hasznosuló Mg-pótló forma
- Magnezium-L-ascorbat: dupla védelem: Mg-forrás C-vitaminnal kapcsoltan, antioxidáns hatással
- Magnesium-carbonat: refluxolók formája - mellette stresszormentesítés szükséges
- Magnesium-dicitrat: a bélflóra csemegéje, az ember számára közel semmi nem hasznosul belőle, viszont a bélflóra táplálásával indirekt mégis hasznos az ember számára
Miben van sok Mg ?- Magvak és diófélék: tökmag, chia, mandula, kesu, mogyoró - Mg-tartalmuk egészen dícséretes, ugyanakkor nehezen hasznosulnak és a legtöbbre irritációval reagál a legtöbb ember (pattanások, bőr-zsírosodás, béltünetek). Könnyebben emészhetők, ha 24 órát áztatjuk őket, majd sütőben 70 fokon hevítjük a magokat 1 órán keresztül. Figyelni kell arra, hogy omega-6 tartalmuk magas, így a Mg miatt ne essünk túlzásokba a csonthéjasokkal.
- Zöld leveles zöldségek: spenót, mángold, kel
- Hüvelyesek: fekete bab, szója, vörös bab, csicseri - midenkinek a saját intoleranciái szerint
- Gluténmentes gabonák: barna rizs, quinoa, zab
- Továbbiak: étcsoki, avokádó, banán, tofu
Miért kell Mg-ot pótolni?A feldolgozott élelmiszerek (még az egyeszerű otthoni főzés is) kioldja a Mg-ot a növényi élelmekből. A talajok kimerültek, a termelés gyorsított, a zöldségek vizes közegben nőnek, a forrásaink töredékét sem tartalmazzák a 70-80 évvel ezelőtti Mg-mennyiségnek. A tartós feszültség, stressz még a kevés bevitt Mg-ot is felemészti. A sok gyors szénhidrát-fogyasztás, az IR és a diabetes 2, a krónikus bélgyulladások (crohn, colitis, cöliakia, stb...) növelik a Mg-kiválasztást a testből .Vízhajtók, PPI-k, antibiotikumok fokozzák a Mg-vesztést a testből.
Hogyan tünetel a Mg-hiány?- Izomgörcsök, rángások, tikkelések (ellenőrizd a Ca-beviteled, a hidratáltságot, a szöveti normál tonust, a hegmentességet a környéken)
- Izomgyengeség, általános izomfáradtság
- Fejfájás, migrén, koncentrációs képtelenség, memóriazavarok, türelmetlenség, lobbanékonyság, súlyos fáradtság
- Szívritmus-elégtelenségek (orvosi kontroll !)
- Magas vérnyomás (orvosi kontroll !)
- Székrekedés
- Álmatlanság, rossz alvásminőség
Előállító neve: HKS health solutions GmbH, Austria
Száraz helyen, lezárt kupakkal tárolja.