Termékleírás
Omega-3 kapszula magas hasznosulási aránnyal!
60 db-os arany színű kapszula
Hasznos összetétel és adagolás: 2 x 550 mg halolaj - melyben 550 mg omega-3, 330 mg EPA, 220 mg DHA, 10 mg E-vitamin / kapszula, tehát 2 kapszula - 1,1 gramm halolajat tartalmaz
Összetétel: halolaj, mely összeáll omega-3 zsírsav, EPA, DHA-ból, E-vitamin, zselatin, glicerin, DL-alfa-tokoferil acetát
Mire jó az omega-3?
Az omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem tudja előállítani őket, ezért élelmekkel kell bevinnünk. Három fő típusa van: ALA (alfa-linolénsav), EPA (eikozapentaénsav) és DHA (dokozahexaénsav). Minél kevesebb van benne az ételeinkben, annál inkább benne ragad a testünk a krónikus gyulladásos állapotokban (bélgyulladások, bőrgyulladások, ízületi gyulladások) és azokból kilépni nem tud. Fontos érteni, hogy omega-6 kell a gyulladásba való belépéshez (a gyulladás fontos, ez a gyógyulás első szakasza), de abból ki is kell lépni, hogy lezáruljon a gyógyulás, ehhez kell az omega-3. Fogyasztása vagy pótlása tehát elengedhetetlen. Makula degeneráció ellen (szem) számos tanulmány kimutatta a hatékonyságát.
Az omega-3-ak rendkívül jól hatnak a szív betegségeiben, megfelelő életmód, normál súly tartása mellett, alacsony CH fogyasztással (mert ezek hozzák őket részben létre) szabályozzák a vérnyomást, a triglicerid-szintet, növelik a HDL-szintet, csökkentik a kóros vérrögképzési hajlamot és a szívritmuszavarok kockázatát.
Az agy számára esszenciális, az agy 60%-a ugyanis zsír, szükséges a normál tanulási képességekhez és a jó memóriához. Ezek hanyatlása esetén érdemes az oemga-3 pótlását is megkezdeni. A DHA kifejezetten a szem normáls működését teszi lehetővé. Az omega-3 a természeset ölő T-sejtek (NK-T-killer lymphocytes) szabályozója, azokat "nyugtatja és csillapítja", így autoimmun kórképekben (hashimoto, reuma, diab1, stb...) a legalapvetőbb vegyület, ami fogyasztandó.
Emelt omega-3 fogyasztássaé a CRP csökken.
Terhesség során kifejezetten fontos figyelni rá, csökkeni a koraszülés kockázatás és a baba agyfejlődését pozitívan befolyásolja.
2-20 gr / nap között biztonságos a fogyasztása, centrálisan meghatározott napi terápiás mennyisége vagy maximuma nincs. Ugyanakkor általános egészségmegőrzésre javaslat a napi 1 gr, gyulladásos betegségekben napi 1-3 gramm, súlyos krónikus betegségekben 4 gr javasolt - érdemes pótlással és emelt mennyiségű halas étkezéssel bevinni.
Milyen élelmiszerekben van sok Omega-3?
- Zsíros halak: lazac, makréla, hering, szardínia, tonhal, halolaj (EPA és DHA) - húsukban sok van, legtöbb a sült bőrükben, kiválóan hasznosulnak, ezekkel nagy mennyiségű omega-3-hoz juthatunk.Ezt követően az állati eredetű forrásokból már csak sokkal kisebb mennyiségeket vihetünk be, mégis a legjobbak: vadon tartott marhahús, belsőségek, vadak, tojás, sajtok - ezeknek kb tizede az omega-3-tartalma a halakhoz képest, ugyanakkor az jól hasznosul. Az ipari marhahús omega-3 tartalma közel 0.
- Növényi olajok: lenmagolaj, repceolaj, szójaolaj, (ALA) - max 10 %-ban hasznosulnak és mellette nagyon magas a gyulladást fenntartó omega-6 szintjük
- Algák: vegán DHA !! Lásd a sushi körüli barna papír.
Miért kell pótolni az Omega-3-at?
A magyar étkezés közel teljesen omega-3 mentes. Magyar forrás lenne a busa és a mangalicazsír, de tradicionálisan ezt is minimálisan találjuk meg a magyar konyhákban. A vegánok még a lenmaggal, chiával és avokádóval is messze képtelenek bevinni annyit, ami a totális minimum. Ha nem történik pótlás, a test képtelen a gyógyulási folyamatait befejezni.
Előállító neve: HKS health solutions GmbH, Austria
Sötét, hűvös helyen tárolja.
1 dobozban 60 db aranyló kapszula